About

Slaappraktijk

Individuele begeleiding, workshops, lezingen

OUR STORY

FRANK DELVAUX


Als huisart kreeg ik vaak de volgende vragen:

“Dokter, kan je me niet helpen om beter te slapen? Heb je niets om beter te slapen?


Vaak zuchtte ik inwendig bij deze vraag: ik weet dat het niet aangeraden is om slaapmedicatie voor te schrijven bij langdurige slaapproblemen. Voor slaapbegeleiding had ik onvoldoende tijd. De drempel om naar de slaapkliniek te gaan voor slaaptraining is vaak te hoog voor onze patiënten.

Wat doe je dan: toch maar voorschrijven tegen je zin? Enkele adviezen meegeven waarvan je niet weet of je patiënt daarmee aan de slag zal gaan of geholpen zal zijn.


Met het ontwikkelen van onze workshops willen Livia Verlinden, sociaal-pedagoog, en ik, huisarts, een alternatief aanbieden zonder daarom de rol van de slaapkliniek te willen overnemen. De bedoeling is om een aanbod te geven aan  patiënten met een nog niet zo ernstige slaapproblematiek maar wel dreigende chroniciteit en medicatie (mis)gebruik.

Reeds jarenlang interesseer ik me aan de niet medicamenteuze aanpak van insomnie. Ik heb me verdiept in deze materie met literatuur, het geven van lezingen, en het volgen van opleiding.Een tweede passie is meditatie volgens de methode van de psychiater Dr. Alfonso Caycedo, ook wel Caycediaanse Sofrologie genoemd. Deze methode is in Franrijk, Zwitserland en ons Franstalig landsgedeelte veel beter bekend dan Mindfulness. Je zou het de Mindfulness van het zuiden kunnen noemen.

Door deze beide passies te combineren in worshops kunnen we een alternatief aanbieden om een gezonde slaap te herstellen zonder medicatie.  Tijdens deze worshops  leren we aan hoe je levensstijl en slaapgewoontes kan aanpassen om zo tot een betere nachtrust te komen.  Hierbij baseren we ons op elementen en technieken uit de CGT-i (cognitieve gedragstherapie voor insomnia), elementen uit ACT (Acceptance en Commitment Therapie) en op de basisprincipes en technieken van Caycediaanse Sofrologie.


www.sofrologiepraktijk.be

http://www.vlaamsesofrologen.be/sofrologen/vlaams-brabant/frank_delvaux.html

LIVIA VERLINDEN


Afgestudeerd aan de KULeuven in 2001 als sociaal pedagoog en gedurende 14 jaar uiteenlopende professionele ervaringen in het onderwijs, aan de KUL en in het bedrijfsleven, bleef ik me steeds verder bijscholen. Verschillende extra opleidingen volgde ik: NLP-Practitioner (Arcturus), Neurocognitivisme (INC), Meesterschap Inspirerend Coachen (Center for Selfmanagement) en Master in de Caycediaanse Sofrologie (Sofrocay).

Toen ik Sofrologie ontdekte en al haar voordelen zelf ervaarde, geraakte ik snel gepassioneerd door deze prachtige discipline. De zeer sterke klemtoon op de alliantie tussen lichaam en geest was voor mij de "missing link", die ik kon integreren in alles wat ik voordien geleerd had.Na het afronden van de intensieve training in België en Andorra (2012-2015) bij Sofrocay, besloot ik om mij volledig te wijden aan de sofrologie door het aanbieden van sessies en cursussen, zowel individueel als in groep.Mijn wens en missie is om - samen met de vereniging - Sofrologie in het Nederlands taalgebied mee op de kaart te zetten en mensen te begeleiden naar meer harmonie tussen lichaam en geest en daardoor een groter welbevinden en welzijn.De eenvoud van de oefeningen, de toepasbaarheid in het dagelijks leven en de focus op de positieve beleving zijn volgens mij grote troeven van de sofrologie! De kracht zit in de herhaling en de ervaring ... probeer het zelf!


http://www.vlaamsesofrologen.be/sofrologen/vlaams-brabant/livia_verlinden.html

SLAAPPRAKTIJK

Praktijk voor  begeleiding, workshops, lezingen

Neem contact:

 

Adres: Dorpsstraat 25, 3020 Herent

Email: info@slaappraktijk.be

Phone: +32 487 31 74 93


© Copyright. All Rights Reserved.