Voor wie?

Baby's en kinderen


Slaap is niet altijd vanzelfsprekend als er een baby of kind in huis is.


Ouders van baby's en kinderen kunnen daarom terecht bij de Slaappraktijk voor vragen en klachten over de slaap van zichzelf of hun baby of kind.

Jongvolwassenen


Jongvolwassenheid gaat gepaard met veranderingen en uitdagingen.


Transities in de deze leeftijdsgroep (tieners en jongvolwassenen) kunnen zorgen voor heel wat problemen rond slaap en moeite met ontspannen. De Slaappraktijk kan hier ondersteuning bieden.

Volwassenen


Eén op drie volwassene kampt met een slaapprobleem.


Hoewel slaapmedicatie vaak wordt voorgeschreven, zijn de meerderheid van deze slaapproblemen te voorkomen en te behandelen in de Slaappraktijk.

Zwangere vrouwen


Een zwangerschap is een bijzondere periode. Hormonale en emotionele schommelingen alsook lichamelijke transities zorgen vaak voor slaapproblemen.


De Slaappraktijk kan zwangere vrouwen helpen bij hun slaap voor, tijdens en na de zwangerschap. 

Tevens kunnen zwangere vrouwen (en partners) terecht in de Slaappraktijk om zich voor te bereiden op de slaap van zichzelf en hun kind tijdens de postnatale fase.


Naast individuele consulten, worden er ook lezingen en workshops aangeboden.

Atleten en sport


Hoewel een sportieve levensstijl kan bijdragen tot het verbeteren van slaap, kunnen sporters ook kampen met slaapproblemen.


Stress, prestatiedruk en topsport kunnen slaap behoorlijk beïnvloeden. Goede kwalitatieve slaap draagt ook bij tot verbeterde sportprestaties. 


De Slaappraktijk kan advies verlenen over efficiënte slaappatronen en relaxatietechnieken om de prestaties te verhogen.

Groepen en bedrijven


Chronisch slaaptekort leidt tot een verhoogd werkverzuim, een hogere kans op burn-out en depressie alsook tot gedaalde motivatie en veerkracht bij werknemers.


De Slaappraktijk kan werknemers en werkgevers in bedrijven en organisaties helpen bij de verbetering van hun slaap en relaxatie met als doel de prestatie, work/life balance en werkplezier te verhogen.


Naast individuele consulten zijn ook in company trainingen, lezingen en workshops op maat mogelijk. Contacteer mij via info@slaappraktijk.be voor vrijblijvende informatie en prijzen ivm in company training of groepsbegeleiding op maat van uw bedrijf, organisatie of school.


Consultaties slaaptherapie


Eerste intake: 65 EUR

Tweede consult (slaapanalyse en slaapplan):  110 EUR

Vervolgconsulten:  65 EUR


(Jong)Volwassenen


Een eerste consultatie bestaat uit een intake (vraaggesprek) waarin we de vraag of de klacht over slaap in kaart brengen. Afhankelijk van de vraag of de klacht kunnen vervolgsessies worden geadviseerd. 


In een volgend consult kan de slaap subjectief en objectief gemeten worden waarna overgegaan kan worden tot verdere therapie,  advisering en opvolging. 


(Ouders van) baby's en kinderen


Eerste consultatie: intake en in kaart brengen van het slaap/waakritme van uw baby of kind. Tijdens dit consult wordt de begeleiding in de volgende sessies doorgesproken met u. 


Tweede consultatie: het slaappatroon van uw baby of kind wordt volledig geanalyseerd en het voorgestelde slaapplan wordt met u besproken. Indien u dit tweede consult wensen te boeken, wordt dit tijdens het eerste consult of voorafgaand dit consult reeds betaald ter reservatie. 


Vervolgconsulten voor verdere opvolging zijn mogelijk

Annulatie en verplaatsing van consultaties kan kosteloos per mail of telefonisch ten laatste 24u voorafgaand het consult.

Bij annulatie, verzuim of verplaatsing binnen 24u voorafgaand het consult zal het consult aangerekend worden.

Hartcoherentie


Last van stress? Moeite om te ontspannen?

Dan is hartcoherentie iets voor jou.

Deze eenvoudige techniek is gemakkelijk toepasbaar in je dagelijks leven.

In een aantal sessies leer je zelf om hartcoherent te worden.Eerste intake en sessie (biofeedbackmeting en instructies): 110 EUR

Vervolgsessies:  65 EURTijdens de eerste sessie brengen we jouw situatie en klacht in kaart. Aan de hand van biofeedback en instructies tijdens de tweede sessie overlopen we samen het stappenplan om je hartcoherentie te beoefenen. De prijzen zijn inclusief het oefenmateriaal. Biofeedbackmateriaal is beschikbaar op aanvraag. Ik kan je hierin adviseren, maar er geldt geen aankoopverplichting.


Annulatie en verplaatsing van consultaties kan kosteloos per mail of telefonisch ten laatste 24u voorafgaand het consult.

Bij annulatie, verzuim of verplaatsing binnen 24u voorafgaand het consult zal het consult aangerekend worden.